جهت ذوب شمش ، آلیاژ سازی و ذوب ضایعات آلومینیومی در تناژهای بالا از کوره های اتاقکی مشعلی استفاده می گردد. کوره های اتاقکی در سه شکل کلی اتاقکی ثابت ، اتاقکی تیلت با تخلیه اتوماتیک و روتاری طراحی و ساخته می شوند.
در کوره های ذوب اتاقکی ثابت ، شارژ ورودی بر روی یک سطح شیبدار در ابتدای کوره قرار خواهد گرفت و از ورود مستقیم محصول به درون مذاب جلوگیری خواهد شد. پس از بسته شدن درب کوره قطعات به آرامی ذوب شده و به داخل منطقه ذوب کوره وارد خواهند شد. ورود غیر مستقیم قطعات شارژ به داخل مذاب باعث عدم افت دمای مذاب در هنگام شارژ ، عدم کاهش ظرفیت کوره با گذشت زمان، سهولت تعمیر و نگهداری کوره، تمیزی مذاب (به دلیل سوختن آلودگی ها و چربی ها قبل از وارد شدن شارژ به مذاب) و کاهش جذب هیدروژن توسط مذاب خواهد شد. تجمع مذاب در منطقه نگهدارنده (Holding Chamber) انجام می پذیرد.
مذاب به دلیل شیب دار بودن کف منطقه ذوب به داخل منطقه نگهدارنده منتقل خواهد شد. جهت خروج مذاب از داخل محفظه نگهدارنده یک دریچه خروجی پیش بینی شده است که توسط یک بلوک کنز مسدود شده است. در مواقع تخلیه مذاب ، این بلوک کنز بیرون کشیده خواهد شد و جریان خروج مذاب از داخل کوره به بیرون هدایت خواهد شد.
جنس عایق و نسوز استفاده شده در محفظه ذوب و نگهداری مذاب از جرم های ریختنی نسوز آلومینایی با خلوص بالا در لایه اول نسوز و از جرم های عایق سبک شاموتی در لایه عایق تشکیل شده است. جهت اقزایش راندمان و طول عمر بیشتر نسوز کوره از آنکرهای فلزی از جنس فولاد زنگ نزن استفاده خواهد شد. در منطقه حرارتی کوره ( منطقه بالای سطح تماس مذاب ) از آجرهای نسوز شاموتی در لایه اول و آجرهای عایق سبک در لایه دوم استفاده خواهد شد. در لایه اول سقف کوره از آجرهای نسوز شاموتی و از الیاف سرامیکی در لایه عایق که بسیار سبک می باشند استفاده خواهد شد.
سیستم مولد حرارتی:
جهت ایجاد حرارت در داخل محفظه حرارتی از مشعل های صنعتی سرعت متوسط گاز سوز با قابلیت تنظیم ظرفیت مشعل تا ۱۰% ظرفیت اسمی مشعل استفاده خواهد شد. این قابلیت تنظیم کمک خواهد نمود تا بر اساس فرمان دریافتی مشعل از سیستم کنترلر دما ، ظرفیت مشعل توسط یک دمپرموتور و گاورنر بهطور تدریجی تغییر نماید.
جهت تامین نرخ ذوب دهی مورد نیاز، به تناسب وزن شارژ محصول و نیز نرخ ذوب دهی در ساعت از تعداد مشعل با ظرفیت حرارتی لازم در منطقه ذوب و منطقه نگهدارنده استفاده خواهد شد. مشعل ها دارای تمام ادوات شامل شیر برقی، رگولاتور و سیستم حفاظت شعله خواهد بود. ادوات مهم نظیر شیر برقی ، گاورنر ، فتوسل ، سوئیچ های فشار از نوع اروپایی و سایر اقلام از محصولات مرغوب آسیایی استفاده خواهد شد. در صورت تقاضای خریدار امکان استفاده از تمامی اقلام اروپایی می باشد که البته موجب افزایش قابل توجه قیمت خط احتراق خواهد شد.
-
مشعل و سیستم احتراق:
مشعلهای منطقه ذوب از نوع مخلوط سرنازل (Nozzle-Mixing) و سرعت متوسط (Medium Velocity) می باشند که قابلیت کار با گاز طبیعی با فشار ۲ پوند را دارا می باشند. میزان ظرفیت حرارتی مشعل بر اساس کنترل دبی هوای تولید شده توسط یک دستگاه فن سانتریفیوژ به نسبت یک به ۱۰ قابل کنترل خواهد بود. فن سانتریفیوژ استفاده شده از نوع فشار بالا با فشار حداقل ۷۰ میلی بار خواهد بود.
راهگاه خروجی این مشعلها از جنس جرم های آلومینایی دما بالا می باشد که دارای تحمل حرارتی ۱۸۰۰ درجه سانتی گراد و قابلیت شوک پذیری خیلی خوب می باشند که این قابلیت باعث خواهد شد تا در صورت ایجاد هوای برگشتی مشعل ها آسیب نبینند. یکی از ویژگی های قابل توجه این نوع از مشعلها، راندمان بالای مشعل و صرفه جویی قابل توجه در سوخت مصرفی خواهد بود.
مشعل منطقه نگهدارنده از نوع مشعل شعله مسطح (Flat Flame) خواهد بود که بر روی سقف کوره به صورت عمودی نصب خواهد شد و تنها وظیفه نگهداری و تنظیم دمای ذوب را خواهد داشت.
-
سیستم جرقه زن
مشعل ها مجهز به الکترود جرقه زن می باشند که با استفاده از یک رله ، ترانس های ولتاژ و سیستم پایلوت امکان روشن نمودن مشعل ها بهصورت اتوماتیک توسط فشار یک دکمه بر روی تابلو برق فراهم می باشد.
-
سیستم محافظت از شعله
جهت محافظت از شعله از یک چشم الکترونیکی (UV Cell) بر روی مشعل استفاده شده است . در صورت خاموش شدن مشعل این وضعیت توسط چشم الکترونیکی حس خواهد شد و بلافاصله تمامی شیرهای برقی موجود در مسیر سوخت مشعل های خاموش شده بسته خواهند شد و جریان سوخت مشعل قطع خواهد شد. در این زمان ، یک سیگنال هشدار بر روی تابلو برق به ازای هر مشعل خاموش و نیز چراغ موجود بر روی رله آن مشعل بر روی تابلو برق روشن خواهد شد. با فشار چراغ موجود بر روی رله ، مدار جرقه زن مجددا” آماده جرقه زدن خواهد شد. به لحاظ محافظت از چشم الکترونیک از مدار خنک کن هوا استفاده شده است.
دریچه های سرباره گیری:
جهت انجام عملیات سرباره گیری دو درب در دیواره های جانبی کوره تعبیه خواهد شد.
درب کوره:
جهت شارژ کوره از یک درب گیوتینی که توسط سیستم پنوماتیکی یا هیدرولیکی (متناسب با ابعاد و وزن درب) و ادوات انتقالی نظیر سیم بکسل یا زنجیر ، ریل و سایر ادوات مکانیکی به سمت بالا و پائین حرکت خواهد نمود، استفاده خواهد شد.
جهت رسیدن به استحکام بالا در مناطق اطراف درب ،در دور درب از پلیت های چدن نسوز ریختگی و ماشین کاری شده و یا جرم های نسوز استفاده خواهد شد.
-
سیستم نمایش وکنترل کننده دمای داخل کوره :
کوره استاندارد این شرکت مجهز به یک ترموکوپل نوع K در منطقه حرارتی ذوب جهت فرمان به مشعل های منطقه ذوب ، یک ترموکوپل نوع K در منطقه نگهدارنده جهت کنترل مشعل این منطقه و یک ترموکوپل با غلاف سیلیکون کارباید در منطقه نگهدارنده در داخل مذاب جهت نمایش دمای مذاب می باشد.
جهت نمایش و کنترل دمای مناطق ذوب و نگهدارنده از کنترلرهای دیجیتال بر روی تابلو برق استفاده شده است. شایان ذکر است که در صورت تقاضای خریدار امکان استفاده از PLC و تاچ پنل (HMI) جهت مانیتورینگ بهصورت آپشن می باشد.
تابلو برق
کوره مجهز به یک دستگاه تابلو برق تک سلولی می باشد که در نزدیک کوره مستقر خواهد شد. تمامی فرامین کنترلی و ادوات مدارات قدرت و فرمان بر روی تابلو برق نصب می باشند.
در انتخاب قطعات تابلو از اقلام مرغوب ایرانی و خارجی استفاده خواهد شد تا رضایت خاطر خریدار کوره از این بابت جلب گردد.
مونتآژ قطعات تابلو و سیم کشی ها مطابق با استانداردهای صنعت برق انجام شده و ضمن رعایت نکات فنی به زیبایی اجرای اتصالات الکتریکی از تابلو به کوره رعایت ویژه خواهد شد.