صفحات نسوز یکی از اجزای مورد استفاده در مبلمان کوره میباشد که برای چیدمان قطعات بر روی آنها در داخل کوره های پخت محصولات سرامیکی استفاده میگردند . این صفحات معمولا برای حداکثر دمای کاربردی ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد مناسب میباشند.
صفحات نسوز با فاز کوردیریت دارای ضریب انبساط حرارتی پایین ، دانسیته کم و تحمل شوک حرارتی بالا میباشند.
صفحات نسوز با فاز کوردیریت مولایت معمولا دارای دانسیته حدود ۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب میباشند. ترکیب شیمیایی آنها عبارت است از اکسید آلومینا (AL2O3) به میزان ۴۸ – ۴۰ درصد ، اکسید سیلیس (SiO2) به میزان ۵۰ – ۴۵ درصد و اکسید منیزیم (Mg O) به میزان ۱۰ – ۴ درصد و در نهایت دارای میزان اکسید آهن زیر یک درصد میباشد. بدیهی است که محصولات شرکت های مختلف دارای ترکیب شیمیایی متفاوتی میباشند که بهطور معمول خارج از رنج ذکر شده نمیباشند.
رنگ بدنه محصولات تولید شده با فاز کوردیریت در اکثر قطعات کرم رنگ میباشد که البته این یک قاعده استاندارد نمیباشد. میزان تخلخل در این بدنه ها حدود ۲۵ الی ۳۰ درصد وزن محصول میباشد.
صفحات با فاز کوردیریت معمولا دارای تحمل شوک پذیری خوب و دیرگدازی مناسب تاریخ دمایی ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد میباشند. گرچه در برخی از بروشورهای شرکت های تولیدی حداکثر دمای ۱۲۵۰ تا ۱۲۸۰ درجه برای این صفحات ذکر شده است ، اما در واقعیت و در کاربردهای طولانی مدت برای دماهای بیشتر از ۱۲۰۰ درجه پیشنهاد نمیگردند.
میزان فشار خمش این بدنه ها (MOR) در دمای محیط (۲۰ درجه سانتی گراد) حدود ۱۲ تا ۱۵ مگا پاسکال و در دمای ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد حدود ۱۲ – ۱۰ مگاپاسکال میباشد.
صفحات مذکور در ابعاد و ضخامت متنوع و در دو شکل ساده و مشبک (سوراخ دار) تولید و عرضه می گردند.روش تولید این صفحات توسط قالب و پرس های سنگین میباشد.
نکات مهم در انتخاب یک صفحه مرغوب ، تحمل بار فشاری در دما (RUL) و شوک پذیری خوب میباشد. فاکتور اول باعث عدم ایجاد دفرمگی در صفحه در هنگام پخت محصول و فاکتور دوم باعث مقاومت مناسب در مقابل شوک های حرارتی یا همان تغییرات دما در واحد زمان (Δt) میباشد.
یکی دیگر از انواع این نوع از صفحات ، نوع مجوف (Batts) میباشند که در سقف کوره در داخل قطعات ریلی قلاب دار از همین فرمولاسیون استفاده میگردند.
شایان ذکر است که قیمت این نوع از صفحات در مقایسه با نوع مولایت کوردیریت که در آنها فاز مولایت غالب میباشد ارزانتر میباشند.