انواع سنسور RTD کدام اند؟
ترمورزیستنس ها در انواع pt -100 ، pt – ۵۰ ، pt – ۵۰۰ و pt – ۱۰۰۰ با غلاف های فلزی در قطر و طول های مختلف قابل ارائه میباشند. غلاف فلزی استفاده شده عمدتا از فولاد زنگ نزن ۳۰۴ استفاده میگردد.
رنج دمایی مجاز سنسور RTD
رنج دمایی این سنسورها از (۵۰ -) تا ۶۰۰ درجه سانتی گراد میباشد. این سنسورها در مدل های دو سیم ، سه سیم و چهار سیم قابل عرضه میباشند.
عدد مقابل واژه Pt معرف چیست؟
عدد ۱۰۰ در مقابل واژه pt نشان دهنده مقدار ۱۰۰ اهم بودن سنسور در دمای صفر درجه سانتیگراد میباشد که با افزایش میزان دما مقدار اهم مقاومت نیز افزایش می یابد. به همین صورت ۱۰۰۰ – pt سنسوری است که در صفر درجه مقاومت ۱۰۰۰ اهمی از خود نشان میدهد.
تفاوت ترموکوپل با ترمورزیستنس ها چیست؟
برخلاف ترموکوپل ها که تغییرات ولتاژ به دما در آنها به شکل یک منحنی می باشد، رفتار تغییرات مقاومت الکتریکی ترمورزیستنس ها با تغییر دما کاملا خطی می باشد.
ترمورزیستنس ها دارای کاربرد گسترده ای در صنعت میباشند که متداول ترین آنها نوع ۱۰۰ – pt میباشد. همانطور که قبلا مطرح گردید به دلیل خطی بودن تغییرات اهم به دما در این سنسورها و دقت بالای دمایی آنها ، در محدوده دمایی زیر ۶۰۰ درجه سانتی گراد بسیار پر مصرف می باشند. قطر خارجی غلاف فلزی اکثرا ۶ یا ۸ میلیمتر می باشد. معمولا در محل اتصال غلاف به کلاهک از یک رزوه برای نصب در محل و یا استقرار در داخل ترموول استفاده خواهد شد. طول غلاف فلزی بر اساس نیاز مصرف کننده تعیین میگردد.
سنسورهای ترمورزیستنس در کلاس های تلرانسی مختلف ساخته میگردند که متناسب با تلرانس تعریف شده برای سنسور دارای دقت دمایی متفاوت میباشند.
شایان ذکر است که سنسور استفاده شده محصول شرکت Jumo آلمان میباشد که جزو مطرح ترین تولید کنندگان این سنسور در جهان میباشد. معمولا این نوع از سنسور در اشکال مختلف ثابت و فلکسیبل قابل تولید و ارائه میباشند.
اصلی این مصرف کنندگان RTD
با توجه به رنج دمایی پایین این سنسور و دقت بسیار خوب آنها، عمده ترین مصرف کنندگان این سنسور سازندگان انواع آون های صنعتی و فرهای آشپزی ، اندازه گیری دمای روغن در پکیج های هیدرولیک و اندازه گیری دمای پوسته موتورهای الکتریکی می باشند.
شرکت نگار تامین طی ۱۰ سال گذشته تعداد بیشماری سنسور RTD و مشخصا ترمورزیستنس pt-100 را برای شرکت های بسیاری تولید و عرضه نموده است.