رگولاتور فشار گاز نقش مهم و بسزایی در تأمین مداوم و ایمن گاز با فشار مناسب در خط احتراق یک کوره صنعتی دارد و استفاده از آن موجب کاهش خطرات و خسارت های احتمالی خواهد شد. برای اینکه فشار ورودی را منطبق با فشار مورد نیاز مشعل نماییم بایستی از بالانسر یا رگولاتور استفاده کنیم.
رگلاتورهای گازی قادر هستند گاز با فشار بالا را دریافت کرده و میزان آن را با توجه به نیاز مصرف کننده کاهش دهند و یا آن را ثابت نگه دارند. رگلاتورها در صورت تغییرات ناگهانی جریان گاز می توانند آن را تا حدودی کنترل نموده و متعادل نمایند. بنابراین به طور کلی می توان گفت وظیفه رگولاتور گاز کاهش فشار ورودی و فشار خروجی گاز می باشد.
برندهای معروف
اصلی ترین برند های معتبر این کالا در بازار عبارتند از : کروم شرودر آلمان (KROM SCHRODER) ، ماداس ایتالیا (MADAS) ، ستاک ایران (SETAAK) ، جی وانز آلمان (JEAVONS) و دانگز آلمان (DUNGS) می باشند.
اجزای تشکیل دهنده رگولاتور گازی
بدنه :(Body) یکی از عوامل مهم در طراحی و تولید رگلاتورها جنس بدنه آنها می باشد. جنس رگلاتورهای صنعتی و خانگی معمولا از فلز برنج می باشد.
دیافراگم : (Diaphragm) این بخش از رگلاتور از جنس پلاستیک و یا پوسته ای فلزی به گونه ای طراحی شده است که منعطف باشد. دیافراگم موظف است جریان گاز ورودی به رگولاتور را مسدود کرده و میزان فشار گاز خروجی را تنظیم نماید. در نتیجه رگلاتور با استفاده از این بخش نسبت به تنظیم نمودن فشار گاز مناسب اقدام می نماید.
دسته کنترل : (Control Knob) دسته کنترل یک از اجزای رگلاتورها می باشد که کاربر با استفاده از آن می تواند با رگولاتور کار کرده و تنظیمات مورد نظر را اعمال نماید. در واقع با استفاده از دسته کنترل کاربر می تواند فشار مورد نیاز را تنظیم نماید.
در صورتی که رگلاتور مجهز به فشارسنج باشد کاربر راحت تر می تواند با دستگاه کار نماید.
فنر رگولاتور (Spring): محل قرار گیری فنر در رگلاتور مابین دیافراگم و دسته کنترل می باشد به طوریکه با استفاده از ضریب فشردگی فنر رگلاتور می تواند عمل اندازه گیری و مقایسه فشار ورودی و خروجی را انجام دهد. به طور کلی فنر موظف است دریچه ورودی و خروجی دیافراگم رگولاتور را تنظیم نماید.
ولو : (Valve) هنگامی که دسته کنترل رگولاتور گاز چرخانده می شود، موقعیت دیافراگم و ولول رگولاتور جابه جا می شود و این عمل موجب کاهش و یا فزایش فشار گاز خروجی می شود.
محل ورود و خروج گاز : (Outlet and Inlet) محل ورود گاز در واقع همان قسمتی از رگلاتور می باشد که به صورت مستقیم به خط ورودی گاز یا خطوط لوله وصل می شود و پس از ورود گاز به رگلاتور و کاهش و تنظیم فشار گاز توسظ آن، از محل خروج به سمت لوله کشی خط احتراق خارج می شود.